ΣΤΟΧΟΙ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΘΡΟ 5

ΣΤΟΧΟΙ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

5.1 Οι στόχοι μπορεί να είναι από οποιοδήποτε υλικό πχ foam, άχυρο κλπ αρκεί να συγκρατούν με ασφάλεια τα βέλη και μπορούν να έχουν χάρτινα πρόσωπα η βαμμένα σημεία. Κάποιος αριθμός στόχων μπορεί να είναι ομοιώματα ζώων (3D)

5.2 Οι αποστάσεις είναι από 10 έως 50 μετρά και θα είναι άγνωστες για τον τοξότη. εκτός των στόχων εκκίνησης και τερματισμού (Νο 1,2, 13, 14) που θα είναι 13 & 20μ.

5.3 Στις αποστάσεις από 10 έως 25 μέτρα θα χρησιμοποιηθούν 4 πρόσωπα ανά στόχο τοξοβολίας πεδίου 40cm. Ο πρώτος τοξότης της ομάδας τοξεύει στον πάνω αριστερά, ο δεύτερος στον πάνω δεξιά, ο τρίτος στον κάτω αριστερά και ο τέταρτος στον κάτω δεξιά.  Στις αποστάσεις από 25 έως 50 μέτρα θα χρησιμοποιηθεί 1 πρόσωπο τοξοβολίας πεδίου 80cm.  Έξι (6) τα βέλη, ανά τοξότη.

Ισχύει η βαθμολογία field. 5 το κίτρινο και 4,3,2,1 οι μαύροι κύκλοι.

Αυτοσχέδιοι στόχοι (σάκκοι), μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε αποστάσεις, από 10 έως 15 μέτρα. 1 (ένα) βέλος ανά τοξότη. (hit- miss). Βαθμός 1 για κάθε επιτυχία,

5.4 Ο νικητής του αγώνα, ανά κατηγορία και φύλο, είναι αυτός που θα σημειώσει στο πινάκιο το μεγαλύτερο σκορ.

5.5 Σε περίπτωση ισοβαθμίας νικητής είναι αυτός που έχει καλύτερο σκορ στον πρώτο στόχο του αγώνα 5.6 Σε περίπτωση ισοβαθμίας και μετά το άρθρο 5.5, νικητής θα είναι αυτός που έχει καλύτερο σκορ στο πρώτο βέλος του αγώνα.

5.7 Η διάμετρος τον βελών οριοθετείται από τους κανονισμούς που είναι σε ισχύ από την παγκόσμια ομοσπονδία . (9.3mm διάμετρο max! Fita Legal)

5.8 Η δύναμη του τόξου είναι ελεύθερη

5.9 Η γραμμή βολής καθορίζεται από πάσσαλους κόκκινου χρώματος και είναι κοινή για όλους η εναλλακτικά από σημείο ευδιάκριτο πχ πέτρα βαμμένη σε κόκκινο χρώμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *