ΒΛΕΠΕ – ΑΚΟΥ – ΜΥΡΙΣΕ

HORUS ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Σάββατο 7.30 πμ τα παπούτσια μου και στο βουνό για τα οκτώ χιλιόμετρα τις αναζωογόνησης όπως τα λέω εγώ!
μετά από 15 λεπτά φτάνω στην κορυφογραμμή και με τους ήχους της τεχνολογίας στα αυτιά μου και το Τσακ Τσακ των αθλητικών υποδημάτων  βλέπω για άλλη μια φορά τον Πατραϊκό και την Πάτρα από ψηλά πανδαισία!!!!
η θάλασσα πιο μπλε από ποτέ τα δένδρα πιο πράσινα μετά από την πρωινή βροχή
και ο ουρανός πιο καθαρός τόσο που ο Αίνος < βουνό >της Κεφαλονιάς μοιάζει με παράθυρο που θα το ανοίξω!!μετά κατηφορίζοντας τα συναισθήματα αλλάζουν κάποιος έχει ρίξει μπάζα στην πράσινη πλαγία πιο κάτω κάποιος έχει αηδιάσει λάδια αυτ/του πάνω στα αγριόχορτα και  έχει ρίξει ότι του περίσσευε από το σπίτι του!
και μετά ευτυχώς φτάνω στο Δασύλλιο όπου με παίρνουν οι μυρωδιές των βρεγμένων κουκουναριών και ευτυχώς με επαναφέρει στην ηρεμία η εικόνα του παλιού λιμανιού από ψηλά  .
αλλά και πάλι δεν τελειώσαμε λίγο ποιο εκεί στο δρόμο προς τον ασύρματο < περιοχή της Πάτρας>
ολοκληρώνονται οι ανατρεπτικές και αλλόκοτες σημερινές  εικόνες.
παρατηρώ το παλιό καμίνι που κάποτε εκατοντάδες πατρινοί δούλευαν εκεί και έφτιαχναν κεραμίδια κλπ προϊόντα δίνοντας τα προς το ζην στις οικογένειες τους .τώρα……μισογκρεμισμένο έρημο με την ησυχία του τάφου φιλοξενεί τις κυψέλες ενός μελισσοκόμου και στέκει λες και μου λέει
…..τα βλέπεις έτσι με κατάντησε το κράτος κάποτε έδινα ψωμί στον τόπο τώρα με τσιμπάνε οι μέλισσες  και καμία φορά στεγάζω και κανένα ζευγαράκι!…….
με αυτά και εκείνα και χωρίς να το καταλάβω έφτασα στο σπίτι προβληματισμένος  για το πώς έπρεπε να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου κα τί έπρεπε να κρατήσω από την σημερινή μου βόλτα,
τα χάλια του νεοέλληνα που δεν σέβεται το περιβάλλον ,τα χειρότερα χάλια του κράτους που κλείνει όλες τις επιχειρήσεις και μας καταδικάζει σε μιζέρια και ανέχεια, ή μήπως να κρατήσω την εικόνα της ασάλευτης θάλασσας το άκουσμα του κότσυφα και την μυρωδιά του πεύκου?
Ε… λοιπόν το αποφάσισα θα κρατήσω το φως του Ήλιου που χρωματίζει την θάλασσα κάνει τον κότσυφα να κελαηδεί και βγαίνει μετά την βροχή για να δώσει το άρωμα στα πεύκα!!!!
  ΥΓ
κλείσε τα μάτια για να δεις καλύτερα   κλείσε την μυτη σου για να μυρίσεις καλύτερα και τελευταία κλείσε τα αυτιά σου….και θα σίγουρα θα ακούσεις τα καλύτερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *